Conventus D1 – HVOS D1: 13-21

Het is weer april, dus ze mogen de wei weer in 😂😂
Zaterdag stond de eerste veldwedstrijd van de lentecompetitie voor de D1 op het programma in Zwijndrecht bij Conventus.
Sophie was helaas ziek (beterschap Sophie!); Zoë mocht daarom ondanks haar knieblessure toch “voorzichtig” mee spelen. Deze aderlatingen op de middenposities betekende dat er wat geïmproviseerd moest worden, hetgeen soms tot een leuke nieuwe dynamiek bleek te leiden.
Het zonnetje liet zich nog niet echt zien maar voor de handballers waren de condities prima; alleen het publiek moest nog even afharden op een koude betonnen rand
😀.

Conventus mocht starten en benutte de eerste aanval goed. Casper trof aan de andere kant eerst de keeper maar Demi wist met een mooi stuitballetje de stand weer gelijk te trekken. Daarna kwam het lekker op gang bij HVOS. Meagan vloog in de breakouts, Lieke en Lars wisten elkaar goed te vinden in de combinaties. De conditietraining van Wim leek zijn vruchten af te werpen 😂.
De verdediging liet een wat wisselvallig beeld zien; soms stapten ze bijna beleefd opzij, maar als er te fel werd geblokt greep de scheidsrechter gelijk in
😎.
Ruststand 7-13.

In de tweede helft was de plek onder de lat voor Lars. Sara maakte van die gelegenheid gebruik om ook de nodige doelpunten te scoren. Verder wisten ook Demi, Sanne, Lieke, Meagan en Casper het net weer goed te vinden 👍
Dit lukte zowel uit goed opgebouwde aanvallen als via de snelle breakouts. Halverwege deze periode maakt Lars zich weer op voor een lange bal, die helaas niet helemaal ging zoals hij had gedacht en Sanne vol in haar gezicht trof. Schrik alom maar eenmaal langs de lijn bleek de schade gelukkig mee te vallen. Binnen de lijnen duurde het even voordat het team zich weer herpakte; ze lieten Conventus echter niet echt meer dichterbij komen. Lars stopte hiervoor zelfs nog een penalty 😀.

Bij 13-21 klonk het eindsignaal na een lekkere eerste veldwedstrijd die ze als team netjes hebben neergezet 💪 Een goed begin voor een stralende lente!