Conventus D1 – HVOS D1: 21 – 28

Deze zaterdag toog ook de D1 naar Zwijndrecht voor een uitwedstrijd tegen Conventus. Op papier een aanzienlijke sterkere tegenstander dan in de voorgaande wedstrijden; een goede motivatie om het beste uit het collectief te halen! De oplettende kijker zag nog wat restantjes Zwarte Piet in het veld staan, maar verder was de D1 gewoon compleet :-). Ze hadden er weer zin in!

Ze kwamen dan ook vliegend uit de startblokken; het eerste doelpunt viel deze keer reeds binnen 10 seconde. Het spel liep gelijk lekker en er werden mooie aanvallen opgezet, die succesvol werden afgerond door Lars, Demi, Casper, Lieke en Zoë. Ook Sanne wist haar puntje te pakken door zich behendig van de mandekking te ontdoen. Conventus bood zeker ook tegenstand. Sara verdedigde het HVOS doel met verve maar met name de snoeiharde afstandsschoten waren een gevaarlijk wapen. Over het algemeen werd er hard gewerkt in de verdediging. Soms was er even een soort communicatiestoring op de cirkelrand en viel er een gaatje waar Conventus dan goed gebruik van maakte. Het overwicht lag echter wel aan de kant van HVOS, hetgeen ook bleek uit de ruststand van 9-13.

Onder het motto “never change a winning team” werd er geen keeperswissel voor de tweede helft ingezet. Conventus mocht starten maar Lars onderschepte direct en evenaarde zijn record uit de eerste helft; wederom een doelpunt binnen 10 seconde speeltijd. Dit luidde een periode in waarin HVOS overheerste. In korte tijd volgde er een dubbele replay:

• lange bal van Sara op Lars: 11-16
    REPLAY ….
  • lange bal van Zoë op Lars: 11-17
    REPLAY ….
  • lange bal van Casper op Lars: 11-18
    🙂 🙂

De tegenstander was hierdoor even uit zijn evenwicht maar herstelde zich goed toen het bij HVOS over de centrale as tijdelijk wat minder liep. Sara liet een aantal knappe reddingen zien maar kon niet voorkomen dat Conventus terug kwam tot 16-18. Gelukkig ging het knopje op tijd weer om bij HVOS. Demi keerde het tij, Lars als man-of-the-match werd weer van de bank gehaald, Casper voegde een aantal fraaie sprongschoten aan zijn palmares toe en Lieke en Sanne bleven alert op de kaatsballen en kleine gaatjes.

Eindstand: 21-28 – een terechte overwinning door prima samenspel met Lars als ongekroonde doelpuntenkoning met maar liefst 12x raak achter zijn naam!