Conventus D1 – HVOS D1: 9-22

Uitstekend weer voor buitensport deze zaterdag! Dat vonden ze bij korfbalvereniging Albatros in Zwijdrecht ook waardoor de uitwedstrijd van de D1 bij Conventus tot lichte parkeerstress leidde bij sommigen :-). Desalniettemin waren ze allemaal ruim op tijd. Sara was er deze week niet bij, Isa vulde het team weer aan. Casper moest door deze wijziging onverwacht weer onder de lat; gelukkig had Lars meerdere keeperstruien bij zich waarmee hij geheel incognito het doel in kon.
HVOS mocht starten en deed dat als altijd voortvarend. De bal werd snel rondgespeeld en met doelpunten van Zoe, Demi en Lars stond het binnen luttele minuten 1-5. Daarna kwam de tegenpartij ook iets meer op dreef; met name hun keeper was duidelijk wakker geschud. Zo stopte hij tot drie keer toe de schoten van Nova vanuit de hoek en weerstond hij de rebounds op Isa, Sanne en Demi; die bal wilde er gewoon niet in 🙂 Toch waren er ook genoeg doelpogingen die wel tot resultaat leidden. Ook aan de andere kant was er soms spektakel voor het doel: Casper redde een snelle break door zijn cirkel uit te komen maar een fraaie draaibal bovenin de hoek zag hij niet meer op tijd. Ruststand 7-15.
De tweede helft bracht een keeperswissel bij HVOS; Lars nam zijn vertrouwde positie weer in. Conventus mocht nu natuurlijk starten maar de eerste bal werd gelijk door Lieke slim onderschept. HVOS bleef aanvallen waarbij wel werd rondgespeeld maar het passen en vangen onder druk van de tegenstander soms wat slordig werd. Conventus ging sowieso fanatieker en meer “op de man” spelen; de emoties liepen zo nu en dan aardig op. Zo lang HVOS hun eigen spelletje bleef spelen, hadden ze daar echter nog steeds geen antwoord op. Nadat de scheidsrechter bij Anja de tijd had gecheckt floot ze de wedstrijd af bij 9-22. De 30 doelpunten die voor HVOS de standaard waren geworden na de eerste twee wedstrijden hebben ze in Zwijndrecht niet gehaald maar aan het aantal schoten op doel heeft het niet gelegen! Weer lekker gespeeld en door goed samenspel de punten mee naar huis genomen.