De Meeuwen D1 – HVOS D1 : 5-21

Zaterdagochtend uit bij De Meeuwen in het uiterste noorden van Rotterdam; een stralende dag maar met maar 7 graden best nog wel een beetje fris. Anja heeft de coaching deze keer overgedragen aan Monique maar op afstand volgt ze haar team nadrukkelijk via de WhatsApp updates :-). Sara gaat de eerste helft op doel en HVOS mag de wedstrijd openen. De tegenstanders van De Meeuwen zijn wat groter dan we de afgelopen wedstrijden gewend waren geraakt. Als ze zich met z’n zessen op de cirkelrand opstellen, lijkt dat wel af te schrikken; pas bij de tweede aanval komt het tot een schot op doel, dat ook nog wordt afgekeurd.

Over en weer wordt er veel slordig balverlies geleden en er zit in eerste instantie weinig pit in de wedstrijd; te koud of te vroeg? De eerste paar doelpunten houden beide partijen elkaar aardig in evenwicht, maar dan gaat het beter lopen bij HVOS. Het gevaar dat no 8 van De Meeuwen zo nu en dan brengt wordt vakkundig geneutraliseerd, hun passes worden in de verdediging goed onderschept en in snelle combinaties terug naar voren gebracht waar schoten van Lieke, Demi, Isa, Casper en Lars voor de keepster onhoudbaar blijken. Het aantal loop- en cirkelfouten houdt deze helft gelijke tred met het aantal doelpunten :-). Ruststand 3-12 en genoeg stof om met het team over te praten in dat ene zonnige hoekje van het veld.

Na de rust de gebruikelijke keeperswissel; nu is het de beurt aan Lars om het doel te verdedigen. De druk ligt echter op het doel van De Meeuwen. Behalve mooie treffers landen er ook heel wat schoten op de paal, de lat of de kruising; een schot van Zoë stuitert hieraf over het achternet heen pardoes de sloot in :-). Na enige consternatie kan de wedstrijd worden voortgezet met een andere bal. Het eindsignaal klinkt voordat de 20 minuten helemaal om lijken te zijn maar bij een eindstand van 5-21 maakt dat niet echt meer uit. Deze po