DES ’72 DC1 – HVOS DC1

De eerste buitenwedstrijd zit er weer op ! Afgelopen Zaterdag mochten wij afreizen naar DES ’72 in Papendrecht. We hadden nog niet eerder gespeeld tegen dit team dus heel veel info was er niet beschikbaar (nu moet je ook altijd uitgaan van je eigen kracht dus….. :-))

Tijdens de voorbespreking werden de laatste puntjes op de I gezet. Omdat Hana er niet bij was nam Ivana het doel voor haar rekening en betekende dit dat we maar 1 wissel hadden voor de wedstrijd (sneller doorwisselen en langere speeltijd voor iedereen).

De eerste helft ging eigenlijk (op een enkel detail na) geheel volgens plan. We gingen effectief met de kansen om en de verdediging stond goed. Ruststand 4-12 voor HVOS. (Lekker begin van het buitenseizoen!)

Tijdens de rust hebben we aangegeven dat de meiden dit soort wedstrijden zich uitstekend lenen voor het in de praktijk brengen van hetgene wat er tijdens de trainingen wordt geoefend (meer wissels lopen, hoeken wisselen etc. etc.). Met dit in gedachten werd er ook aan de tweede helft begonnen maar niet met het gewenste resultaat. Het was duidelijk zichtbaar dat diverse patronen/wissels nog niet in hun DNA zit ingebakken en dat ze er meer last van hadden dan plezier. (meiden, beter opletten bij de trainingen en serieuzer oefenen hierop).

Gelukkig hadden we het verschil al gemaakt in de eerste helft (tweede helft van qua stand 7-7) en gingen we met een 11-19 overwinning in de handbaltas terug naar Spijkenisse.

Meiden de kop is er af ! We zijn de tweede helft van het buitenseizoen met een overwinning begonnen wat willen we nog meer. Laten we er met dit o zo leuke team een geweldig buitenseizoen van maken en zorgen voor een passende afsluiting in deze samenstelling.

Tot Dinsdag bij de training.