DIOS DC1 – HVOS DC1

We zijn weer begonnen !

Voor ons begon de competitie met een uitwedstrijd tegen de meiden van DIOS. We hadden nog niet heel veel tegen dit team gespeeld dus de voorkennis was minimaal, maar zoals we ook altijd tegen onze meiden zeggen we moeten van onze eigen kracht uitgaan en als we als een team spelen dan moeten we een heel eind kunnen komen.

Het weer was prima (voor de coaches), voor de meiden was het toch wel erg warm om te spelen zeker gezien het feit dat we vandaag maar 1 wissel hadden. 

De eerste helft was ons spel wisselvallig. We lieten hele mooie dingen zien en daar tegenover stond slordig balverlies en af en toe te gehaast spelen in de aanval (Meiden ! Als het zo warm is, de tegenstander al weer terugstaat in de verdediging en je weet dat je maar 1 wissel hebt pak dan af en toe je rust in de aanval en bouw hem rust en goed op). DIOS maakte in een aantal gevallen zeer goed van de ruimte die er in onze verdediging was en werd daarnaast nog eens gesteund door een zeer goede keepster. Ruststand 14 – 8 voor DIOS. 

In de rust werd er naast genoeg gedronken ook benadrukt wat er goed en slecht ging en aangegeven dat er zeker nog niets was verloren. 

De tweede helft begonnen we wederom wat rommelig maar we pakte de draad snel weer op en we kropen beetje bij beetje naar DIOS toe. Op een gegeven moment was de achterstand nog maar 3 doelpunten. Dit zou toch een extra impuls moeten geven (zou je denken). Helaas was de opleving niet vol te houden en hadden we een paar keer “pech” met de beslissingen van de scheidsrechter.

Eindstand 27-20 voor DIOS.

Meiden jullie hebben gestreden voor wat het waard was, wij denken dat er echt wel meer in gezeten had maar soms loopt een wedstijd zoals deze. Niet te lang bij stil staan en op naar de volgende. Komende week lekker en goed trainen en volgende week weer knallen (wie weet pakken we de koppositie weer terug)