Helius D1 – HVOS D1: 11-11

De D1 werd deze zaterdag al vroeg verwacht in Hellevoetsluis; reden voor Wim en Nathalie om het hele team met supporters bij hun thuis uit te nodigen voor een heerlijk ontbijt. Na een ware geduld oefening voor Wim bij de bakker, kon iedereen volop genieten van warme croissants, verse broodjes, donuts, fris fruit en een lekker bakkie 🍩🥐☕️  Super gezellig; een betere teambuilding bestaat niet!  👍

O ja, dan moest er natuurlijk ook nog een wedstrijd gespeeld worden 😀
In colonne reden we naar de sporthal waar Helius al op ons wachtte voor een wedstrijd die voor hun meer beladen leek dan voor ons vanwege het treffen van twee oud clubgenootjes. Ze leken de scheidsrechter er speciaal voor te hebben geselecteerd
😬 Normaliter niets dan respect voor de mensen die in hun vrije tijd als scheidsrechter de wedstrijden in goede banen leiden, maar in dit geval was hij wel heel bepalend voor het verloop van de wedstrijd.

Helius zette fors in en na het eerste verwarrende moment op een fluitsignaal dat niemand begreep, kwamen ze al snel aan de leiding. De doelpogingen van HVOS waren minder gelukkig: Casper trof de keeper, Zoë werd afgekeurd op cirkelfout, Lars werd afgefloten op het meenemen van de bal. De fanatieke en fysieke stijl van Helius en het snerpende fluitje voorkwamen dat HVOS in zijn eigen spelletje geraakte. Er waren zeker ook lichtpuntjes: Casper krulde als eerste de bal in de kruising, Lars werkt hem via de keeper in het doel, Demi schoot van ver en scoorde zo 3x, terwijl Isa de breakout van Sanne mooi wist af te ronden.
Bij 8-6 was het ineens rust; dit voelde als een wel erg korte eerste helft.
🤢

In de rust de schone taak aan Anja om achter gesloten deur haar team weer op de rit te krijgen; niet meer op laten jagen door de tegenstander, de scheidsrechter of de sfeer, maar doen waarvoor we getraind hebben!
En dat leken ze vast van plan zodra de tweede helft startte. Helius antwoordde met nog meer innig contact. Het regende strafworpen, die door Lieke keer op keer koel werden benut.
Bij 11-11 werd er nog een penalty aan Helius toegekend die door Lars werd gestopt. HVOS zette aan voor de laatste aanval en rook de overwinning. Zo ver liet de scheidsrechter het echter niet komen; met nog 30 seconde op (onze) klok floot hij de wedstrijd definitief af.
☹️

Hard gestreden in een wedstrijd die we niet mochten winnen; met een gelijkspel met opgeheven hoofd naar de kleedkamer 💪