Helius D1 – HVOS D1: 11-14

Na een hele maand zonder wedstrijd mocht de D1 deze zaterdag eindelijk weer de “wei” in, dat wil zeggen een asfaltveld in Hellevoetsluis bij Helius 😀. De zaalwedstrijd tegen deze club roept gemengde gevoelens op van een super teamontbijt tot een bizarre pot handbal; wat betekent dat voor dit treffen onder een lekker voorjaarszonnetje? 😬

De meiden van Helius zijn best groot; dit beloofde een fysieke strijd! Dat werd het ook wel, maar niet extreem. Eigenlijk was het een tamelijk tamme wedstrijd. Het tempo van Helius lag redelijk laag, hun aanvallen duurden lang en verdedigen deden ze vooral met 6 speelsters op de cirkellijn.

HVOS startte met Lars in het doel, die gelijk bewees lekker in de wedstrijd te zitten. Gedurende de hele eerste helft hield hij de deur goed op slot, tot in spagaat aan toe 👍.
In de aanval bracht Demi de eerste impuls in het spel met een hoge sprong vanaf de tweede linie, waar een mooi doelpunt uit volgde. Bij een volgende aanval werd er zo waar hoorbaar gecommuniceerd tussen de teamgenoten; Demi speelde Casper goed aan, die strak afrondde. Even later bediende Casper op zijn beurt Zoë dwars door de cirkel, die haar vrije positie in het midden verzilverde. Lieke bleef zoals altijd goed gefocussed op de penaltystip en benutte beide strafworpen, naast haar directe scores uit mooi uitgespeelde aanvallen.
De breakouts en lange ballen waren minder fortuinlijk. De harde bal stuiterde hard op het asfalt, waardoor zowel Isa als Sara er slechts onderdoor konden kijken
😂. Op een zeldzame breakout van Helius werd door Sanne prima geïntervenieerd, waarmee ze een uitstekende kans voor de tegenstander voor kwam.
Zo ging HVOS met duidelijk overwicht met 2-8 de rust in
💪.

De tweede helft was taaier. Sara worstelde in het doel met harde schoten en hoge ballen buiten haar bereik. Wel wist ze net als Lars een Helius penalty te stoppen!
In de aanval was het zoeken naar het gat tussen de haag van groene shirtje op de lijn
😎.
Demi, Lars en Casper wisten zich erlangs of erdoorheen te wurmen; Meagan kwam buitenom maar trof helaas nog de keeper.
Bij 11-14 klonk het verlossende eindsignaal; de punten gingen deze keer verdiend mee naar Spijkenisse
👏!