HVOS D1 – De Treffers D1: 14-19

Ter afsluiting van de voorjaarsvakantie stond er voor de D1 deze zondagmiddag een thuiswedstrijd tegen De Treffers op het programma. Er was deze vakantie geskied, gezwommen, the Big Apple verkend, taartjes gegeten in de Heimat, … maar niet gehandbald; als dat maar goed gaat tegen de nummer twee 😬!
Een ongekend beeld deze competitie: het team van De Treffers bestond op 1 meisje na uit allemaal jongens. Goed nieuws voor ons was wel dat ze maar 1 wissel op de bank hadden zitten.

HVOS startte wat aarzelend. Ze speelden een eerste lange aanval maar die eindigde in een wat slap schot op de keeper. Daar stond tegenover dat de eerste tegenaanval van De Treffers door Sara ook vakkundig uit het doel werd gehouden. Vervolgens een mooie breakout van Sanne, maar net niet meer voldoende tijd voor een echt schot op doel. In het rondspelen op de cirkel was het Meagan die de bal nog wist weg te grabbelen en HVOS zo waar op voorsprong bracht: 1-0 💪

De Treffers stelden orde op zaken door snelle aanvallen over het midden. Tegen deze fysieke overmacht was de HVOS cirkelverdediging niet opgewassen, waardoor ze in korte tijd zo’n vijf tegendoelpunten te verwerken kregen. Ze groeiden echter wel in de wedstrijd en knokten zich het tweede deel van de eerste helft goed terug. Er landden heel veel schoten op de paal, op de lat of op de keeper, maar er waren ook geslaagde doelpogingen van Sanne, Lars, Demi, Casper en Sophie. Ruststand 7-10; helemaal niet onverdienstelijk 😀

Keeperswissel na rust, maar we hielden hetzelfde doel; wel zo makkelijk voor het publiek 😂  De eerste aanval van De Treffers werd mooi gepareerd, waarna Sara met een lepe bal vanuit de hoek haar plaats in het veld opeiste. Lieke acteerde snel op een vrije bal en trof ook het doel. Meagan deed hetzelfde nadat ze zich goed had vrij gelopen op de linkerhoek. Het werd nog spannend!

Beide partijen kregen een penalty waar ze geen resultaat uit haalden, maar met de tweede penalty voor HVOS bracht Lieke de score gelijk op 11-11. Het spel golfde heen en weer tot 13-13; even hing er een gevoel in de lucht dat het misschien zou kunnen. Helaas was de wedstrijd net een paar minuten te lang. Lars redde zijn ploeg nog een aantal keer goed maar met nog een penalty tegen en slechts één succesvolle aanval via Meagan op Casper, liepen De Treffers net iets te ver uit. Het laatste doelpunt viel in het eindsignaal: 14-19.

Al met al een wedstrijd die voor HVOS duidelijk begon vanuit een vakantiegevoel, waarin ze een sterk middendeel lieten zien, waarna ze uiteindelijk net niet opgewassen waren tegen de kracht van De Treffers.
Een leerzame zondagmiddag! 👍