HVOS D1 – MOK D1: 18-8

Laatste wedstrijd dit seizoen van de D1-selectie en in principe de kampioenswedstrijd. Ware het niet dat de enige club die theoretisch nog een bedreiging vormde, eerder die ochtend al verloren had 🤭.
Uitdaging werd dus om ongeslagen kampioen te worden!
🙏
Nou daar hadden onze kanjers wel zin in 👻.

Het had geregend en het ging nog regenen, dus het veld was nat en daarmee extra glad. De bal bleef nat en dus ook glad. Dit tekende het beeld van de wedstrijd: een beetje statisch, de nodige “miskleunen” en een tegenstander die duidelijk minder ervaring had op een nat kunstgrasveld dus de nodige glijpartijen kende. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Sara startte op doel; vanuit deze positie heeft ze haar meters wel gemaakt, telkens als ze de bal weer moest terughalen van het korfbalveld vanwege de hoge afzwaaiers van MOK 😂.
De eerste aanvallen van HVOS liepen wat aarzelend, totdat Demi en Lieke gingen samen spelen waardoor Lieke de 1-0 op het bord kon laten zetten. Casper zag vervolgens Meagan op de hoek mooi vrij staan, die de bal beheerst inschoot voor 2-0. Lars was goed op dreef vanaf de eigen speelhelft, al stuiterend op de breakouts die hij of zelf hard in schoot of juist op tijd afspeelde naar Sanne om de kans te benutten. Zo liep HVOS snel uit naar 8-1.
Het gladde veld maakte dat er verdedigend zo nu en dan tamelijk last-minute werd ingegrepen, hetgeen over en weer tot de nodige penalty’s leidde.
MOK krabbelde wat terug in de laatste minuten maar HVOS hield de overhand, zodat ze met 9-4 de rust in gingen.
💪

Tweede helft met traditiegetrouw de keeperswissel. Lars mocht op de eerste aanval van MOK gelijk aan de bak met een mooie redding. Later wist hij ook nog een penalty te stoppen. De penalty die Casper nam was mooi en hard maar eindigde helaas op de lat 😬. Zoë kwam vrij voor het doel, zag de MOK-keeper uitkomen en prikte de bal met een slim boogje over hem heen in het net. Met maar liefst vier doelpunten in deze helft maakt Lieke zich meer dan verdienstelijk bij haar laatste keer voor HVOS in competitieverband voordat ze haar shirt inruilt voor dat van Quintus 👍. Tot slot was er nog Sanne als een duveltje uit een doosje door het midden, waarna vanaf de lijn het hardop aftellen begon …

18 – 8 : KAMPIOENEN !!! 👏👏

Tijd voor een feestje
🥳met

vuurwerk hooligans achter het doel 😜

gejuich en geknuffel op het veld en langs de kant

een mooie beker voor de terechte winnaars🏆

bloemen voor de “razende reporter”; een geweldige verrassing 🥰

meer dan verdiende patatjes en pannenkoeken in de kantine 🍟🥤

De perfecte afsluiting van een fantastisch seizoen met de D1; een team om trots op te zijn!