HVOS D1 – Roda ’71 D1: 32-20

De tweede wedstrijd deze week voor de D1; vandaag kwam Roda op bezoek. De temperatuur was in ieder geval een stuk aangenamer dan dinsdagavond en na regen komt zonneschijn; net voor aanvang van de wedstrijd brak de zon uitbundig door 😎.
Uit de uitslagen in de poule viel er vooraf geen peil op te trekken wat deze wedstrijd zou worden. Roda had met grote cijfers van TOGB verloren maar was er wel bijna in geslaagd Ventura te verschalken.

Gelijk aan het begin werd eigenlijk al duidelijk hoe ze dat laatste bewerkstelligd hadden. De Roda strategie leek te rusten op de chaostheorie 😉. Aan cirkel verdedigen deden ze niet; iedere speler stoorde op de 9 m lijn. Hun aanvallen waren ongeorganiseerd en daarmee onvoorspelbaar maar wel fel en zo nodig met wat duw en trekwerk. HVOS moest hier duidelijk aan wennen, ging van weeromstuit slordig en nerveus spelen en keek daardoor al snel tegen een 0-3 achterstand aan. Verdedigend liep het totaal niet 😬.

Het spelletje van Roda liet natuurlijk ook ruimte. Zoë was de eerste die dat wist te benutten, gevolgd door een mooie run van Sanne. Vervolgens kwam Demi aan bod, scoorde Isa na een mooie opbouw samen met Lars, startte Casper een aantal keer effectief in, ging Meagan vol voor de breakout op aangeven van Lieke en zette Lars goed door. En tussendoor was er telkens Zoë vanaf de vrije middenpositie 😀.

Door de gaten in de HVOS cirkelverdediging had Sara het zwaar in het doel. Wel wist ze tot twee keer toe een penalty te stoppen. Bij een ultieme reddingspoging kreeg ze de bal hard in haar gezicht; gelukkig kon ze snel weer door nadat de wedstrijd even was stilgelegd.
De extra tijd die de scheidsrechter hierdoor telde nadat het scorebord al 00:00 aangaf, werden voor Zoë gouden secondes: nog één lange bal bereikte haar over iedereen heen op haar favoriete plek midden op de cirkel – omdraaien en 15-12 in het rustsignaal
😂
Einde van een rommelige eerste helft; tijd om in de rust te bespreken hoe hier in de tweede helft een schepje bovenop kon worden gedaan
💪!

Tweede helft met Lars onder de lat. HVOS startte maar liep zichzelf vast en verloor de bal op lopen. Sophie wist de bal nog te redden op de cirkelrand maar zette haar voet er net binnen. De eerste schotpoging voor Roda hieruit was gelijk buiten bereik voor Lars. Tijd voor Zoë om weer orde op zaken te stellen, maar liefst drie keer achter elkaar 🤡.

Het spel golfde wat heen en weer maar HVOS kreeg nu wel duidelijk de overhand, daarbij zeker geholpen door de katachtige reddingen van Lars 👍. Roda bood weerstand door wat ruwer te gaan verdedigen; Sanne werd geduwd, Casper werd omarmd, Lieke eindigde op de grond en uiteindelijk kreeg de driftigste speler van Roda een tijdstraf opgelegd. Desalniettemin werd er lustig op los gescoord, door Sophie, Lieke, Sara, Casper, Demi, Isa en … natuurlijk Zoë. Eindstand 32-20.

Een rare wedstrijd, waarin HVOS zich een beetje gek liet maken, absoluut slordig speelde maar ook het net heel goed wist te vinden. De punten zijn weer verdiend 😀. Wat wordt de tactiek volgende week tegen Ventura; chaos of structuur 😉?