HVOS D1 – Saturnus ’72 D1: 30-4

Het was druk deze zaterdag op het sportpark dankzij de politie triathlon maar gelukkig was iedereen zonder al te veel problemen op tijd aanwezig, inclusief de tegenstanders. 

Het D1 team was helemaal compleet en startte met Lars op doel. De eerste aanval werd een snelle combinatie van Lieke op Sara die de bal met haar linkerhand mooi in het doel krulde. Saturnus reageerde direct met een tegenaanval en zette de stand weer gelijk met een snoeihard schot hoog in de hoek. Dit bleek echter een van de weinige plaagstootjes van hun kant te zijn geweest. Met lekker fel teamspel liep HVOS makkelijk uit; vanuit alle posities, met boogballetjes en stuitjes werd er door bijna iedereen gescoord. Slechts een enkele keer wist Saturnus hier nog iets tegenover te zetten met harde ballen van hun nummer 3, waar Lars zich manhaftig voor stortte. Ook een penalty mocht niet helpen; deze bal “waaide” over het doel. Ruststand 17-3.

Na de rust had er een keeperswissel aan beide kanten plaats gevonden. Saturnus had hun schotkanon op doel gezet en bij HVOS stond Sara onder de lat. Dat heeft ze wel gevoeld, want ook nummer 15 van Saturnus bleek hard te kunnen gooien; een doelpoging die Sara opving met haar buik! Ook aan de andere kant kreeg de keeper het fysiek zwaar: nadat hij een schot van Casper had geblokt, stopte hij de rebound van Lars met zijn gezicht. Het derde schot van Lieke werd voor hem helaas het genadeschot; weer een doelpunt geïncasseerd.

Doordat het tempo in de tweede helft wat lager lag, ontstond er iets meer druk op de cirkel van HVOS. De verdediging draaide echter prima; met name Demi had zich als een terrier aan de grootste tegenstander verbonden en wederom wisten ze een penalty niet te benutten. Aanvallend herstelde HVOS door goed samen te spelen en kort op elkaar te blijven. Met nog 24 seconde op de klok werd de wedstrijd afgefloten; kennelijk was de tijd toch niet stilgezet terwijl Sara herstelde van de “buik-bal”. Of is het aantal doelpunten voor HVOS in de wet van de grote getallen gemaximeerd op 30? 🙂 Met 30-4 weer een klinkende overwinning bereikt in een leuke pot handbal!