HVOS D1 – Savosa D1: 19-12

Een tussenzijds verslag van een doordeweekse wedstrijd:
Een gewone dinsdagavond eind Mei; grijs en ijselijk koud, maar dat terzijde
🥶💨. In plaats van de training moest de D1 vol aan de bak voor de verplaatste thuiswedstrijd tegen Savosa; de nummer twee (HVOS) tegen de nummer vier (Savosa) in de poule.

De meeste teamleden waren al lekker opgewarmd in de voorgaande wedstrijd met de C-meiden. Hoewel, HVOS startte niet echt als een goed warmgedraaide motor 🤔. Verdedigend vielen de nodige gaten, waardoor Sara binnen de kortste keren tweemaal het nakijken had naar hoge ballen achter haar in het net.
Lars bracht de eerste kentering, gevolgd door doelpunten van Casper, Lieke, Sophie en Demi. Savosa zette er bijna net zo veel doelpunten tegenover, daarbij geholpen door regelmatig slordig balverlies van HVOS. Of lange ballen waar zelfs de grootsten in het team in de verste verte niet bij konden
😜.
HVOS worstelde ook met schoten op de paal en de lat of gewoon enkele meters over dan wel naast het doel
😂😂. Maar ze bleven dapper terug knokken en als team goed bij elkaar. Met resultaat, want bij het rustsignaal hadden ze een initiële achterstand omgebogen naar een 10-9 voorsprong👊.

In de rust de gebruikelijke keeperswissel. Ook bij Savosa, voor wie dit geen vooruitgang bleek. Lars daarentegen liet zien dat de hoge schoten op doel voor hem wel binnen bereik vielen 😀.
De HVOS-diesel was nu wel echt op gang gekomen. Met o.a. kanonskogels van Demi en Casper, een snelle combi van Lieke met Sophie en een uit de cirkel gevist verrassingsballetje van Zoë werd de voorsprong langzaam uitgebouwd. Meagan en Sara hadden helaas iets minder geluk bij hun doelpogingen en ook Sanne en Isa kwamen er net niet aan
😥.
Verdedigend lieten ze allemaal nog wel wat steekjes vallen, maar het blok op wederom een schot van de lange nummer 11 van Savosa was indrukwekkend.
In de laatste secondes maakte Lars zich op voor nog een heeeeel lange bal maar de scheidsrechter hield het voor gezien.
Met 19-12 een verdiende overwinning en een welbestede avond waarna het gaatje met Ventura op de eerste plek alleen nog maar door het doelsaldo bepaald wordt.
👍