HVOS DC1 – Atomium’61 DC1

Na een weekend zonder handbal (regen regen en nog eens regen) stond er vandaag een wedstrijd in een heerlijk herfst zonnetje tegen Atomium’61 op het programma.

Voor de coaches begon de wedstrijd al iets eerder (lees : Vrijdagavond) omdat onze vaste keepster Hana had afgezegd met een blessure (beterschap Hana en Zaterdag ben je er hopelijk gewoon weer bij).

Het is dan toch altijd even puzzelen wie van de dames het doel in gedirigeerd moet worden. Gelukkig ging de selectie deze keer best soepel en hadden we al snel 4 dames gevonden die elk een deel van de wedstrijd voor hun rekening wilde nemen (Lianne, Eva, Ivana en Sarah bedankt).

Nu de wedstrijd zelf……… vanaf het begin van de wedstrijd liet Atomium blijken dat zij de overwinning graag mee naar huis wilde nemen op de een of andere manier zorgde dit ervoor dat wij niet altijd even scherp in de verdediging waren. Combineer dat met een bal die het Atomium doel maar niet in wil en je staat me rust 6-16 achter.

Tijdens de rust waren we het er allemaal over eens dat we zeker beter konden en ook moesten (want het zit er echt in dames en jullie hoeven echt niet het liefst team van de poule te zijn). De teksten van de coaches en het besef bij de meiden zelf wierpen hun vruchten af.

In de tweede helft stond de verdediging veel beter, er werd verdedigd als een team en door gaat met elkaar te praten namen jullie elkaar op sleeptouw daarnaast kwamen jullie er diverse malen goed en snel uit in de omschakeling met als resultaat dat het gat van de eerste helft beetje bij beetje kleiner werd (op een gegeven moment nog maar 5 doelpunten). Helaas konden we dit niet de gehele tweede helft volhouden dus een gelijkspel of overwinning zat er vandaag niet in. 17-26 voor Atomium.

Meiden als jullie meer vanuit de training meenemen de wedstrijd in (want daar zien we dingen die we nog niet altijd in de wedstrijd zien), als een team samenwerken in de verdediging (want als jullie dit doen dan moet de tegenstander wel heel goed zijn om er doorheen te komen) en dit een hele wedstrijd vol kunnen houden dan gaat het nog een heel leuk en mooi zaalseizoen worden. Wij zijn er in ieder geval 100% van overtuigt dat jullie kunnen………Kanjers !!!

Lieke en Lizemijn (Lizemijn bedankt dat je op het laatste moment nog beschikbaar was) bedankt voor het meespelen.