HVOS DC1 – Conventus DC1

Op Zaterdag 09-02-2019 stond er een thuiswedstrijd tegen Conventus op het programma. Voorgaande wedstrijden tegen Conventus warden relatief eenvoudig gewonnen en daar schuilt dan ook juist het gevraag.

Onze meiden werden dan ook de kleedkamer uitgestuurd met de mededeling dat ze (net als altijd) scherp moeten zijn van het begin, geconcentreerd moeten spelen en er zeker niet te makkelijk over moisten denken. Dit zijn juist de wedstrijden dat je de dingen die je oefent tijdens de training in praktijk kan brengen tijdens de wedstrijd.

De eerste minuten van de wedstrijd waren rommelig van de kant van HVOS, slordig overspelen met als gevolg veel onnodig balverlies. Gelukkig pakte de meiden het na een minuut of 6 op en begon het steeds beter er beter te draaien, al hadden jullie wel een hoop doelpogingen nodig om de score omhoog te krikken (net 40% was raak). Er werden mooie akties gemaakt / wisseltjes gelopen met als resultaat een 10-2 ruststand.

Tijdens de rust was de boodschap niet veel meer als voor het begin van de wedstrijd (hou de concentratie vast, brengen hetgene wat je tijdens de training doet in praktijk en sleep de twee punten naar binnen).

De tweede helft is er goed gespeeld en zijn we eigenlijk geen moment in gevaar geweest. Het scoringspercentage ging ook omhoog (bijna 60% was raak) Een paar mooie onderschepingen met doelpunten als gevolg een aantal mooie doelpunten vanuit de hoeken (hier moeten jullie meer gebruik van maken meiden, nergens in de regels staat dat alles via het o zo drukke centrum hoeft te lopen en hoe breder je het spel maakt hoe meer ruimte er voor iedereen onstaat). Eindstand 20-5.

Meiden ga zo door ! Blijf vanuit je eigen kracht spelen. De verdediging staat (als jullie samenwerken en elkaar coachen) als een huis, Hana heeft elke week weer wat planken bij zich om het doel dicht te spijkeren en ook in de aanval doen jullie leuke/mooie dingen. Komende week weer lekker trainen en op naar de volgende twee punten.

Tot van de week tijdens de training en voor nu nog een fijn weekend.