HVOS DC1 – DWS DC1

Zaterdag 06-10-2018 HVOS DC1 – DWS DC1

Na twee keer achter elkaar tegen een nederlaag te zijn aangelopen waren we wel weer aan een mooie overwinning toe.

Nu stond er een thuiswedstrijd tegen DWS op het programma en dat zijn in de regel niet de makkelijkste wedstrijden. Nadat we zowel voor als na de warming up met de dames gesproken hadden werden de meiden het veld ingestuurd met de instructie : Vanaf minuut 1 super scherp in de wedstrijd zitten (niet eerst een paar minuten op temperatuur komen), verdedigen als een team (want als we dat doen komen ze er echt niet door) en ook tijdens de aanval veel meer in beweging zijn want dan onstaan de ruimtes.

In de eerste helft werden de opdrachten (bijna) perfect uitgevoerd en gingen we ook met een grote glimlach de rust in met een stand van 12-4.

Ook de tweede helft starten we weer prima, de verdediging stond als een huis en er werden een aantal mooie doelpunten gescoord doordat we er snel uitkwamen in de aanval. Wel moet gezegd worden dat verder in de tweede helft het niveau wel naar beneden ging (aanvallen werden rommeliger, er werd (te) weinig bewogen, en veel ging door het o zo drukke midden).

Neemt niet weg dat we de wedstrijd hebben afgesloten met een mooie 19-8 overwinning en vol zelfvertrouwen naar de laatste twee wedstrijden gaan.

Meiden jullie hebben echt gespeeld als een team (Hana super dat je erbij was ook dat is het team gevoel), complimenten !!! Ga de komende trainingen werken aan de punten, waarvan jullie ook best weten dat ze beter kunnen, en dan wil ik het nog wel eens zien in de zaal.

Demi en Zoe bedankt voor het meespelen, jullie hebben het super gedaan, je heel goed staande gehouden bij de meiden C en zelf allebei een doelpunt meegepikt. (Willen jullie je vader “nog een keer” bedanken dat hij het scorebord zo goed heeft bijgehouden)