HVOS DC1 – Helius DC1

Zaterdag 3 November HVOS DC1 – Helius DC1

Vandaag stond er een thuiswedstrijd tegen Helius op het programma, tijdens het buitenseizoen hadden we de wedstrijd gewonnen maar het was zeker geen makkie dus we waren gewaarschuwd.

Om onze meiden wat extra motivatie mee te geven had ondergetekende bidons (met de namen van de dames erop) en bijbehorend kratje geregeld. Uiteraard was de boodschap hierbij wel dat de coaches dan ook wel wat extras verwachten vandaag.

Die boodschap was niet tegen dovemansoren gezegd. Vanaf minuut 1 zatten de meiden goed in de wedstrijd en werd er naast als een team verdedigd ook als een team aangevallen. De bal werd goed en op tempo rondgespeeld en iedereen werd bij het spel betrokken. Dit resulteerde in een ruststand van 13-4 en misschien nog mooier, bijna iedereen had al minimaal 1 keer had gescoord (Nina durf voor het schot te gaan zelfs de dames van het Nederlands Team missen we eens dus wat kan er gebeuren).

Tijdens de rust hebben we het uiteraard gehad over het goede spel maar ook benadrukt dat we er nog niet waren en dat we ook de tweede helft er vanaf minuut 1 bovenop moesten zitten.

Ook dit pakte goed uit. Aan het begin van de tweede helft hebben we aan de dames de opdracht gegeven (op advies van Anja) ipv 5-1 te verdedigen om als team eerder druk te gaan zetten (zo’n opdracht geef je wat makkelijker als de voorsprong ruim is) . Deze omschakeling was even wennen voor de meiden maar toen het kwartje was gevallen was duidelijk zichtbaar dat Helius in de aanval hierdoor echt was ongeregeld. Ondertussen bleven we in de aanval goed en met tempo door combineren met als eind resultaat een mooie einduitslag van 24-10.

Meiden jullie hebben super gespeeld en ik herhaal het nog maar eens het was vandaag echt een team prestatie !!!! Trek deze lijn door blijf lekker trainen. Met dit spel kunnen we niet wachten tot het weer Zaterdag is.

Lieke, super bedankt voor het meespelen ook jij was geweldig vandaag met super goede loopakties en net zulke mooie doelpunten.

Voor nu allemaal een fijne weekend.