HVOS DC1 – Helius DC2

Gisteren (Zaterdag 13-04-2019) stond de eerste thuiswedstijd van de tweede helft van het buitenseizoen op het programma. We trokken ten strijde tegen de meiden van Helius.

We hadden al diverse malen tegen Helius gespeeld maar altijd tegen het C1 team van Helius, heel veel voor kennis was er dan ook niet. Maar zoals we de dames altijd voorhouden je moet (ongeacht de tegenstander) uitgaan van je eigen kracht en ook op die manier spelen.

De poppetjes werden in de voorbespreking op de juiste plaats gezet en tijdens de warming up kregen we er zelfs nog een speelster bij omdat Demi graag met ons mee wilde doen (en natuurlijk mag dat !).

Vanaf het eerste moment zaten we best goed in de wedstrijd in de verdediging moest er nog wat bijgestuurt worden omdat we Helius af en toe wel heel veel ruimte gaven maar na wat op en aanmerkingen van de zijkant hadden we dit ook onder controle. We gingen dan ook de rust in met een 11-5 voorsprong.

Tijdens de rust hebben we de dames wat laatste aanwijzingen gegeven en toch ook benadrukt dat we geconcetreerd zullen moeten blijven spelen, de wedstrijd duurt nog 25 minuten en er kan veel gebeuren in die tijd. Aan het begin van de tweede helft leek het wel of de meiden (waarschijnlijk door de koude wind) nog even op temperatuur moesten komen. Een paar keer slordig balverlies (ondanks dat jullie in de rust tegen elkaar zeggen dat dat juist beter moest), minder scherpte in de verdediging en een paar goede reddingen aan de kant van Helius. Al snel werden er twee doelpunten van onze voorsprong afgesnoept en neigde het toch nog een spannende wedstrijd te worden.

Gelukkig herpakte de meiden zich goed en begon de motor weer te draaien. Daarnaast was Hana vannochtend nog even naar de bouwmarkt geweest voor een paar nieuwe planken om het doel dicht te timmeren  (4 x 7 meter tegen en alle 4 gestopt !!!). De overwinning was een feit, 19-10 voor de meiden van HVOS.

Leuke bijkomstigheid is dat, ondanks het buitenseizoen pas 2 wedstrijden oud is ze nu bovenaan staan !!! De screenshot voor in het plakboek is gemaakt dus die pakken ze ons niet meer af.

Meiden van de week weer lekker trainen en tot Dinsdag !