”HVOS Heren 1 neemt punten mee uit Heinkenszand.”

Heinkenszand – De mannen van HVOS hebben zondag weer prima zaken gedaan. Na de overwinning vorige week op Saturnus ’72 werd er nu (toch wel wat verrassend) gewonnen van Orion/G.S.C 1 in het hol van de leeuw dat Heinkenszand heet. Een uur en een kwartier in de auto verwijderd van Spijkenisse.

Het begin van de wedstrijd mag stroef genoemd worden. De mannen begonnen niet heel scherp aan de wedstrijd, terwijl er voor de wedstrijd ruim een uur lang koffie werd gedronken. De houthakkers uit Zeeland maakten gretig gebruik van het mindere begin en stonden hierdoor halverwege de eerste helft voor; een ruime voorsprong van 8-3. Echter werd er na deze fase beter gehandbald en gecombineerd door de Spijkenissers. Resultaat: een kleine achterstand in de rust van 14-13.

In de tweede helft ging HVOS door en bouwde stapje voor stapje aan een kleine voorsprong. Door prima combinaties, een goede dekking en keeper Schuijl die zijn doel netjes schoon hield pakten de Spijkenisser handballers het initiatief. Een kleine voorsprong werd het feit, wat voor grote irritatie zorgde aan de kant van de zeeuwen. De voorsprong werd door de mannen behouden en ook uiteindelijk niet meer weggegeven. De eindstand was 25-28 voor HVOS. Na het laatste fluitsignaal waren de frustraties bij Orion er niet bepaald minder op geworden, waardoor er nog wat hectiek ontstond. Des te zoeter de overwinning smaakte voor HVOS!

Een uur en een kwartier terug in de auto, maar heerlijk met twee punten in de tas weer richting Spijkenisse: een zondag kan slechter verlopen! Aanstaande zondag wacht HVOS de mannen van HV Eemland 2 om 12:15 in de Olympia. Gaat het lukken om ook de derde wedstrijd op rij te winnen? Komt u allen kijken!