Manouk in de Jonge Scheidsrechters Opleiding

Overal in het land zijn handbalscholen, talentencentra en nationale selecties: allemaal voor spelers en speelsters! Maar er is ook een prachtig opleidingstraject voor jonge, ambitieuze scheidsrechters! Dat is de Jonge Scheidsrechters Opleiding: gedurende een jaar maken jonge, gemotiveerde en ambitieuze talenten met intensieve begeleiding en een persoonsgerichte aanpak kennis met tophandbal.

Voorbeelden genoeg bij HVOS – we zijn begonnen met Wim Palts en Leon Stigter, later Owen de Bruin en Frana de Bruin en dit jaar neemt Manouk Heskens deel aan deze opleiding.
Je begint met theorie. Ok, niet altijd even leuk, wel nodig, want kennis en toepassing van spelregels zijn bijzonder belangrijk. Maar je gaat natuurlijk vooral wedstrijden fluiten, onder begeleiding van ervaren scheidsrechterscoaches.

Manouk is vanaf oktober 2016 met de theorie bezig en heeft inmiddels ook wedstrijden met haar koppelgenoot Kiki gefloten. Veelal in de jeugd divisies, daar hebben ze bijvoorbeeld de uiterst spannende derby Verburgh – Quintus (24-23) gefloten. Maar ook in de 1e klasse waar ze de topper Westlandia 3 – Foreholte 2 met 30-31 tot een goed einde hebben gebracht.
De trainer van Westlandia 1 gaf Kiki en Manouk na afloop complimenten; en op hun website stond in het wedstrijdverslag:

“Ook complimenten voor onze twee scheidsrechters! Twee jonge meiden die samen ervoor gekozen hebben om de fluit op te pakken, respect! En natuurlijk waren er kleine foutjes, maar dat gold ook voor alle speelsters. Meiden dank jullie wel en op naar de top!”

Vanaf volgende maand gaan Kiki en Manouk fluiten op de jeugdtoernooien bij DSS en bij Aalsmeer. Daar zal de landelijke A en  B jeugd spelen. En ze hebben al uitnodigingen gekregen voor het Nederlands kampioenschap van de C-jeugd en van de B-jeugd.

Ik ben bijzonder trots om samen met Hans Remmerswaal van Gemini de begeleiding van dit koppel te verzorgen. Hans en ik hebben er veel vertrouwen in dat het koppel Kiki en Manouk een mooie toekomst tegemoet gaan.

Wil jij gedurende een seizoen in jezelf investeren, meld je dan aan!

Voor informatie, vraag de TC, bestuur of scheidsrechters van HVOS.

Of spreek Wim Palts of Geertjan Geerligs even aan.