SC Twist DC1 – HVOS DC1

Afgelopen Zaterdag stond er een uitwedstrijd tegen Twist uit Vlaardingen op het programma. Ondanks dat wij al om 11.15 uur moesten spelen was het al zeer warm (zowel binnen de lijnen als net naast het veld).

Met de wetenschap dat eerdere wedstrijden tegen Twist altijd spannend waren qua score en stevig waren qua fysiek spel trokken we ten strijde. Dit zou vandaag zeker niet anders zijn, Twist staat tenslotte eerste in de poule dus die gingen nog vol voor het kampioenschap.

We hadden vandaag maar 1 wissel dus de boodschap aan de meiden was we zullen het met z’n allen moeten doen (zowel in de verdediging als de aanval) en we zullen sneller en korter doorwisselen (even een slok water en dan weer knallen !).

Vanaf het eerste fluitsignaal was het echt een wedstrijd. We zagen mooie dingen in de aanval (Meiden jullie moeten alleen wel zuiniger zijn op de bal. Onnodig balverlies is zo zonde van de energie, zeker als het zo warm is) en in de verdediging wisten we Twist goed af te stoppen. De score ging de eerste helft ook de gehele tijd gelijk op. Geholpen door top keeperswerk van Hana die in de eerste helft alle 4 de 7 meters wist te stoppen ! Tussenstand 6-6.

Na een welverdiende slok water en wat laatste tips van Jacqueline was de boodschap voor de tweede helft duidelijk als we dit vast kunnen houden dan zou er best wel eens een stuntje in kunnen zitten.

De lijn van de eerste helft werd doorgetrokken en je merkte echt dat Twist probeerde iets te gaan forceren (bij hun stond de druk er echt volop ivm het kampioenschap). Onze meiden lieten zich (mede door af en toe wat kalmerende woorden van onze kant) niet gek maken en bleven als een team spelen. Qua voorsprong was het stuivertje wisselen.

Na het laatste fluitsignaal gaf de administratie van ondergetekende een 11-12 overwinning voor HVOS aan !!! Maar helaas, er was een mismatch tussen mijn administratie en het scorebord / de scorecard van de scheidsrechter. De officiele eindstand is 12-12. Gelukkig hadden de meiden dit zelf al gezien en waren Jacqueline en ik de enige die teleurgesteld waren.

Meiden jullie hebben top gespeeld (af en toe een beetje beter letten op / luisteren naar de scheidrechter dat scheelt hier en daar een 2 minuten straf).

Het einde van het seizoen is in zicht nog twee wedstrijden te gaan dus laten we er nog wat moois van maken de laaste paar weken.

Tot Dinsdag, kanjers !!!!!