Scheidsrechters

Waarom is het zo belangrijk dat HVOS voldoende scheidsrechters heeft rondlopen?

Voor ieder senioren en A-team moet HVOS een bondsscheidsrechter leveren. Dit is afhankelijk van in welke poule een team is ingedeeld.

Verschil bondsscheidsrechter en bondsverenigingsscheidsrechter.

Een bondsscheidsrechter en een bondsverenigingsscheidsrechter zijn beide officiele Scheidsrechters met een diploma hiervoor, die door het NHV afdeling Zuid Holland ingedeeeld worden. Een bondsverenigingsscheidsrechter fluit echter uitsluitend thuiswedstrijden van HVOS.

Een verenigingsscheidsrechter kan een officiele scheidsrechters met een erkend diploma zijn, maar kan ook een persoon zijn die “verstand” van handbalspelregels heeft en lid van het NHV is. Deze scheidsrechter fluit uitsluitend de thuiswedstrijden van HVOS. Zij of hij wordt ook door HVOS ingedeeld (vanaf de B-Jeugd moet dit echter een een officiele scheidsrechter zijn)

Wanneer wordt er gefloten ?

Vanaf de mini’s tot en met de C-Jeugd in beginsel op zaterdag en vanaf de B-Jeugd tot met de senioren op zondag.

Hoe wordt je officieel scheidsrechter?

Gewoon via Marijke informeren naar de mogelijkheden om eventueel een cursus te volgen. Het aantal dagen en uren hangt af van de cursus die je wilt gaan doen.

Vanaf welke leeftijd kun je scheidsrechter worden?

Scheidsrechter bij HVOS kun je worden vanaf 14 jaar (was eerst 16), dit geldt alleen voor de Jeugd, die dan ook eventueel met zijn tweetjes kunnen gaan fluiten, dus best leuk om dit te doen en je leert er een hoop van.

Uitdagingen:

Wat wordt er van je gevraagd ? Enthousiasme, gevoel voor het spelletje en een beetje doorzettingsvermogen. Enne……. Je wordt echt niet aan je lot overgelaten hoor ! Want natuurlijk moet je ook leren om te gaan met uitdagingen, om er eens 2 te noemen: coaches en ouders langs de kant. Ben je geïnteresseerd ? meld je dan gewoon bij mij (Marijke) aan.