TOGB D1 – HVOS D1: 13-21

Op naar Berkel en Rodenrijs voor een wedstrijd tegen de D1 van TOGB; een uitdaging in het verkeer voor sommige dorpelingen, eenmaal op het sportcomplex de zoektocht naar de juiste hal en dan binnen nog het vinden van een handbalkleedkamer tussen de overmaat aan voetballers 😂
Maar zoals gebruikelijk is het team compleet en op tijd voor de warming-up en de wedstrijd
👍

Tegenover negen lange meiden van TOGB die op de derde plaats staan in deze poule: wat gaat HVOS hier vandaag neerzetten? Als ze spelen zoals vorige week maken ze een uitstekende kans, maar verliezen van de koploper heeft mogelijk een deukje in het zelfvertrouwen gegeven. Ze hebben er in ieder geval zin in!

Lars is deze keer de keeper voor de eerste helft en hij mag gelijk aan de bak op de eerste aanval van TOGB. HVOS zet vervolgens een mooie aanval op via Lieke die de ruimte ziet bij Sophie op de linkerhoek; helaas afgekeurd op cirkelfout. Daarna is het weer Sophie, nu in een breakout zo snel dat ze zichzelf niet kan bij houden 😀 Tenslotte komt de openingsgoal voor rekening van Isa via een leep balletje met stuit 👍

HVOS loopt verder uit door doelpunten van Sophie, Lieke, Casper en Sanne, terwijl ook de verdediging goed loopt en Lars lekker scherp onder de lat staat waar hij zelfs een penalty stopt. Het spel wordt vanaf de TOGB kant steeds ruwer; heuse mandekking met veel duw- en trekwerk. De jonge scheidsrechters laten heel veel toe, waardoor de wedstrijd uit de hand dreigt te lopen. De irritaties lopen hierdoor bij HVOS natuurlijk op maar ze weten zichzelf goed in de hand te houden en blijven vooral bij hun eigen speelstijl.

Met nog 3 seconde op de klok onderschept Casper de bal in de verdediging. Zich realiserend dat er geen tijd meer is om een aanval op te zetten gooit hij vanaf de 9 m lijn op hun helft naar het doel van TOGB … raak 😎
Ruststand 4-10 en tijd voor iedereen om weer even te kalmeren (inclusief op de tribune).

In de tweede helft verdedigt Sara het doel en ook zij staat haar mannetje. Aan beide kanten wordt het spel niet alleen fysiek ruwer maar ook de schoten op doel worden steeds harder. Met echte kanonskogels op doel geven Lars, Demi, Lieke en Casper zichtbaar uiting aan hun frustraties veroorzaakt door de TOGB mandekking. Lieke wordt hierbij zo hardhandig aangepakt dat ze huilend de bank opzoekt. Sanne draait nog eens knap om haar verdedigster heen en Meagan ziet een mooie inschuifactie over de cirkelrand helaas net over het doel heen vliegen.

Vlak voor het einde vloeien er nog een keer tranen bij een  TOGB speelster die zich blesseert omdat ze zichzelf via Lars en Casper in de cirkel caramboleert; de schade lijkt gelukkig mee te vallen.
Bij 13-21 klinkt dan het verlossende eindsignaal. Er is vandaag letterlijk gevochten voor de punten; goed om te zien hoe HVOS is gegroeid en zich niet laat imponeren door fysiek spel
đŸ’Ș