Ventura D1 – HVOS D1: 19-21

De D1 mocht zich op deze stralende zaterdagochtend komen melden in Schiedam voor de uitwedstrijd tegen Ventura. Gelukkig redelijk vroeg, want het was zelfs nu al warm voor een fanatieke pot handbal . Ze hadden er zin in! Ventura had vorige week verrassend verloren van TOGB, dus bij HVOS roken ze hun kans. Omdat Anja op weg was naar haar vakantiebestemming, werden Wim en Nathalie ingezet als vervangend coaching koppel. Zij lieten het team vooraf actief ingooien en hielden ze de hele wedstrijd goed bij de les 👍.

Met Sara onder de lat mocht HVOS de wedstrijd openen. Isa had net voordat ze het veld op ging nog een doelstelling mee gekregen op basis van haar scores tijdens de familiedag. Dat had ze goed in haar oren geknoopt, want de eerste aanval liep ze mooi vrij op de rechterhoek, kreeg de bal aangespeeld en benutte gelijk de eerste kans!
Bij de eerste tegenaanval van Ventura was het nog even wennen met overnemen op de doorgebroken hoekspeelster. Casper trok de score echter direct weer gelijk.
Ventura kwam weer terug en nog een keer reageerde de verdediging angstig. Ditmaal was het Lars die voor de snelle gelijkmaker zorgde.
Inmiddels was het kwartje in de verdediging gevallen en stond er bij elke volgende aanval van Ventura een stevig blok; wat daar nog langs kwam werd door Sara effectief tegen gehouden
💪.
Elke onderschepping in de verdediging leidde tot mooie aanvallen van HVOS die door Demi, Lieke en Sophie goed werden afgerond.

Na 10 minuten draven waren de hoofden zo rood dat er een drinkpauze werd ingelast. Weer gehydrateerd gingen beide teams er weer vol tegen aan. Op de cirkel werden er goede gaten getrokken door Casper en Isa, waar Lieke en Lars alert instapten. Demi voorzag Zoë van een mooie pass en Meagan schoot knap in vanuit de linkerhoek.
In de verdediging lieten ze zo nu en dan nog wel een gaatje vallen, maar niet vaak genoeg voor Ventura om de leiding te kunnen nemen. Bij 10-13 klonk het rustsignaal; wat een spannende eerste helft, waarin door alle HVOS-spelers voortreffelijk werd gewerkt
😀.

In de tweede helft was het doelgebied voor Lars; tegen de zon in maar een petje had hij niet nodig 😎. De eerste aanval van Ventura strandde gelijk weer op de stevige verdediging. Bij de volgende HVOS aanvallen zat er steeds iets in de weg: de paal, lat of keeper en Sophie schoot hem zelfs bovenop het doel 😂. Lars liet aan zijn kant zien dat hij niet voor niets onder de lat stond en wist de nodige reddingen uit te voeren. Via Demi, Casper en Isa liep de voorsprong uit tot 10-17.

Ventura raakte wat gefrustreerd en uitte dat in ruiger spel. Hiermee kwamen ze terug naar 15-18; tijd voor een extra drinkpauze. Voor HVOS was dit korte rustmoment voldoende om de ruggen te rechten. Zonder over de schreef te gaan lieten ze zien ook tot meer fysiek spel in staat te zijn. Ook Sanne – als tengerste op het veld – liet niet over zich heen lopen en klemde de bal vast waar nodig.
De aanvallen werden er wel wat slordiger door. Er werden echter nog genoeg kansen benut om de overwinning niet meer weg te geven. Eindstand 19-21
👍!

Bloed (gelukkig niet), zweet (emmersvol) en tranen (alleen bij de tegenstander), wat hebben ze er als team voor gewerkt deze wedstrijd; supertrots op ze en erg leuk om naar te kijken!
Laatste wedstrijd: kampioensfeestje?
🏆🥳