Vires et Celeritas DC1 – HVOS DC1

Zaterdag 16-02-2019 stond de uitwedstrijd tegen Vires et Celeritas op het programma. De thuiswedstrijd tegen deze tegenstander hadden we met 18-14 gewonnen, we wisten dus dat het niet makkelijk zou worden maar dat er zeker mogelijkheden voor een mooi resultaat zouden zijn.

Voor de wedstrijd kregen de dames nog wat laatste tips en adviezen mee en overladen van positiviteit betraden we het veld. Vanaf het eerste moment was het echt een wedstrijd waarin fysiek spel niet werdt geschuwd (aan beide kanten, ben benieuwd hoeveel blauwe plekken er zijn geteld gisterenavond). De wedstrijd ging gelijk op, het was heel de tijd stuivertje wisselen wie er voor stond en dankzij een mooie tussensprint van HVOS gingen we met een 8-5 voorsprong de rust in.

Tijdens de rust hebben we de meiden complimenten gegeven voor de manier van verdedigen maar ook hebben we ze meegeven dat er meer beweging (ook zonder bal) moest komen in de aanval.

De tweede helft ging van start en voordat we met onze ogen hadden geknipperd was onze voorsprong verdwenen. De focus en concentratie was een aantal minuten hellemaal weg bij de dames. Gelukkig waren we instaat om de boel weer op de rails te krijgen vanaf de zijkant en herpakte de meiden zich goed. De voorsprong werd weer uitgebreid naar een doelpunt of 3 en ook aan het aantal blauwe plekken werd gewerkt (aan beide kanten).

Eindstand 13-16 voor HVOS !!!!

Meiden jullie hebben je goed staande gehouden tijdens deze fysieke pot. Zoals tijdens de nabespreking aangegeven is het voor jullie de uitdaging om in dit soort fysieke potten “slimmer”  om te gaan met de overtredingen die er op jullie worden gemaakt. Dat gaat jullie zeker 10/20% meer vrije worpen en misschien zelf hier en daar een 7 meter worp opleveren.

Komende week lekker trainen en op naar de volgende twee punten (nog twee wedstrijden te gaan in zaal)